Παραλίες της Κρήτης - Κόρακας (ροδάκινο)

Κόρακας(ροδάκινο)
Το χωριό Ροδάκινο βρίσκεται 45km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, στις έξοδο ενός απότομου φαραγγιού που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά και ανατολικά του Φραγκοκάστελου.
Το παραδοσιακό αυτό χωριό είναι απλωμένο στις δύο μεριές του φαραγγιού, το οποίο το χωρίζει στο Κάτω και στο Άνω Ροδάκινο και έχει θέα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Το όνομα του χωριού οφείλεται, λένε, σε μια Ροδακινιά που φύτρωσε εδώ, παρά το ξηρό κλίμα της περιοχής. Άλλοι λένε το φαράγγι παλαιότερα ονομαζόταν Ρίκινθος και αργότερα παραφράστηκε σε Ροδάκινο ή ότι οι κάτοικοι έχουν ροδοκόκκινο δέρμα.
Στην έξοδο του ποταμού που διέρχεται από το φαράγγι, 2 χιλιόμετρα νοτιότερα του χωριού, υπάρχουν πολλές υπέροχες και ήρεμες παραλίες. Για να τις επισκεφτείτε θα πρέπει να πάρετε το δρόμο που οδηγεί προς Κόρακα. Παρά το γεγονος ότι έχει ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο, το Ροδάκινο δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, διατηρώντας την παραδοσιακή του μορφή και γαλήνη.
Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε στην έξοδο του ξεροπόταμου είναι ο Κόρακας. Είναι μια μεγάλη όμορφη παραλία με ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και υπέροχα πεντακάθαρα νερά, αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ταβερνούλες και μερικά δωμάτια. Στα ανατολικά υπάρχουν σπηλαιώδεις βράχοι, που παλαιότερα, λένε οι ντόπιοι, θύμιζαν ράμφος κόρακα. Στον Κόρακα πολλές φορές κατά την επανάσταση του 1866, ελληνικά καταδρομικά ξεφόρτωναν πολεμοφόδια, τα οποία και αποθήκευαν στο κοντινό σπήλαιο Σκοτεινή. Εδώ είχε αράξει και το θρυλικό ατμόπλοιο «Αρκάδι», σε μια από τις τελευταίες αποστολές του μεταφέροντας πολεμοφόδια, αλλά έγινε αντιληπτό από τους Τούρκους και καταδιώχτηκε.


Πηγές: 2811.gr oneman.gr checkincreta.com diktynna.gr/ sadentrepese.blogspot.com hellas-beach.gr/ crete-today.com greektravelworld.com milidakiniki.wordpress.com papasgeorge.blogspot.com sofoscrete.blogspot.com

Παραλίες της Κρήτης - Κόρακας (ροδάκινο) - Το χωριό Ροδάκινο βρίσκεται 45km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, στις έξοδο ενός απότομου φαραγγιού που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά και ανατολικά του Φραγκοκάστελου

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.