Τουριστικός οδηγός Κρήτης - CRETE TRAVEL GUIDE

Εισαγωγή
Η Κρήτη είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο.
Crete map - Krete map - Creta map - Κρήτη χάρτης

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς διακοπών. Το 15% των συνολικών αφίξεων, λιμένα και αερολιμένα, στη χώρα γίνονται μέσω της πόλης του Ηρακλείου. Οι ναυλωμένες πτήσεις στο Ηράκλειο αριθμούν το 20% του συνόλου των πτήσεων ναύλωσης στη χώρα και συνολικά περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη κατά το έτος.

DOWNLOAD: CRETE TRAVEL GUIDE

Σήμερα ο επισκέπτης της Κρήτης μπορεί να γνωρίσει όμορφα δείγματα αυτού του πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να περιηγηθεί σε γραφικά ορεινά χωριά, να γευθεί την κρητική κουζίνα, ή να απολαύσει τη θάλασσα σε καθαρές και ήσυχες (ή πολύκοσμες αν προτιμά) παραλίες...

Read online:
80 pages PDF

Επιπλέον πληροφορίες: Αεροδρόμια
Η Κρήτη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια στα Χανιά και στο Ηράκλειο, από τα οποία εκτελούνται τακτικές πτήσεις προς την υπόλοιπη Ελλάδα και προς ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης υπάρχει και το αεροδρόμιο της Σητείας από το οποίο εκτελούνται πτήσεις σε επιλεγμένες περιοχές στην Ελλάδα.
Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν.Καζαντζάκης" http://www.hcaa-eleng.gr/irak.htm
Αεροδρόμιο Σητείας http://www.hcaa-eleng.gr/sitia.htm
Αεροδρόμιο Χανίων "Κ. Δασκαλογιάννης" http://www.hcaa-eleng.gr/hania.htm

Επιπλέον πληροφορίες: Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ακτοπλοϊκώς η Κρήτη συνδέεται από όλες τις μεγάλες πόλεις με το λιμάνι του Πειραιά με καθημερινά δρομολόγια, ενώ υπάρχει και σύνδεση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη και σε μερικά νησιά του Αιγαίου. Οι ναυτιλιακές εταιρίες της Κρήτης, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη τη Μεσόγειο, που εκτελούν τα δρομολόγια είναι η ΑΝΕΚ Lines και οι Μινωικές Γραμμές.
Επίσης από την Κρήτη υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς άλλα νησιά. Έτσι το Ηράκλειο συνδέεται με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, τι Σύρο και τη Σκιάθο, το Καστέλλι με τα Κύθηρα και την Πελοπόνησσο, ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία με τα Δωδεκάννησα, ενώ στα νότια η Παλαιόχωρα και η Χάρα Σφακίων συνδέονται με τη Γαύδο.

Τουριστικός οδηγός Κρήτης - CRETE TRAVEL GUIDE

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.