Παραλίες της Κρήτης - Δριμισκιανός (Dionyssos Beach)

Δριμισκιανός - Dionyssos Beach
Το παραλιακό μέτωπο του Δρυμισκιανού βρίσκεται 38km νότια του Ρεθύμνου και 15km ανατολικά του Πλακιά, πολύ κοντά στο χωριό Δρύμισκος. Το μήκος της παραλίας ξεπερνάει τα τρία χιλιόμετρα και είναι διάσπαρτη από εναλασσόμενα κολπάκια με άμμο και βότσαλο.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το Δρυμισκιανό Αμμούδι, το οποίο βρίσκεται στο δυτικότερο τέρμα της μεγάλης αυτής παραλίας. Το Αμμούδι, που έχει βότσαλα και ψιλή άμμο, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες. Ωστόσο, μη βιαστείτε να θεωρήσετε ότι έρχονται για τη παραλία, αφού σχεδόν κανείς από αυτούς δεν σταματάει εδώ. Απλά, από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στην γειτονική πασίγνωστη Λίμνη της Πρέβελης και το Αμμούδι είναι το κοντινότερο σημείο που μπορεί κάποιος να παρκάρει.
Το Δρυμισκιανό Αμμούδι είναι μια πολύ ήσυχη παραλία, ελάχιστα οργανωμένη. Στη παραλία υπάρχουν μερικές ομπρέλες και αλμυρίκια, ενώ υπάρχει ένα μικρό μίνι μάρκετ που έχει και δωμάτια, καθώς και ελάχιστες ταβέρνες. Αν θέλετε να απομονωθείτε εντελώς, μπορείτε να περπατήσετε προς τα ανατολικά, όπου δεν υπάρχει συνήθως κανείς και να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο. Μάλιστα, υπάρχει κι ένας χωματόδρομος που οδηγεί στα ανατολικά κατά μήκος της θάλασσας.
Μπορείτε να φτάσετε στη παραλία με αυτοκίνητο: Πρέπει να οδηγήσετε το δρόμο προς Πρέβελη και να στρίψετε αριστερά αμέσως μετά το πέτρινο γεφύρι που θα δείτε στα αριστερά σας, δίπλα σε μια μικρή λίμνη. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν και μερικές ταβέρνες. Από εκεί ακολουθήστε τον πατημένο χωματόδρόμο και θα φτάσετε στο Αμμούδι μετά από 6km. Στο τέλος του δρόμου, θα δείτε λίγες ταβέρνες και ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο για στάθμευση.
Στη παραδοσιακή Δρύμισκο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Κωνσταντίνου, με τις σημαντικές αγιογραφίες. Στο χωριό με τους ελάχιστους πλέον κατοίκους μπορείτε να δείτε τους χώρους που ήταν οι παλιές φάμπρικες (παλιά ελαιοτριβεία), οι μύλοι και τα καζάνια. Στο χωριό γίνεται το πανηγύρι τη Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον γέρικο πλάτανο της κεντρικής πλατείας, όπου υπάρχει μαι λίμνη με γάργαρο νερό. Επίσης, 1.5km νοτιοδυτικά του χωριού, πάνω σε ένα βράχο δεσπόζει το άσπρο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με την εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Δυστυχώς, τον Αύγουστο του 2008, μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, οι οποίες ευτυχώς σιγά σιγά επανέρχονται.


Πηγές: 2811.gr oneman.gr checkincreta.com diktynna.gr/ sadentrepese.blogspot.com hellas-beach.gr/ crete-today.com greektravelworld.com milidakiniki.wordpress.com papasgeorge.blogspot.com sofoscrete.blogspot.com

Δριμισκιανός Το παραλιακό μέτωπο του Δρυμισκιανού βρίσκεται 38km νότια του Ρεθύμνου και 15km ανατολικά του Πλακιά, πολύ κοντά στο χωριό Δρύμισκος. Το μήκος της παραλίας ξεπερνάει τα τρία χιλιόμετρα και είναι διάσπαρτη από εναλασσόμενα κολπάκια με άμμο και βότσαλο.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.